Thursday, 12 January 2017

Dan 3 (12.01.2017.)

Za treći takmičarski dan je opet prognozirana suva termika sa vrhom termičkih stubova na oko 1200 do 1500 metara i sa prosečnim dizanjima od oko 1.5 m/s. Vreme je bilo slično prognozi, i samo je u severnom reonu u kome je otvorena klasa letela bilo malo bolje, mada bez kumulusa. Na zapadu, gde su poslate 15m i 18m klase, uslovi su bili teži i postignute brznine manje.

Kao što to obično biva po suvoj termici, većina takmičara je letela u grupama. To je dosta naporno, pogotovo pre prelaska linije starta jer se u grupi nadje i do 30 jedrilica u istom stubu i na približno istoj visini. Skoro cela otvorena klasa se vrtela oko sat vremena u istom stubu, da bi na kraju startovali u dve grupe oko 4 popodne. Zoki je startovao u drugoj grupi sa Nemcima, Poljacima i Holandjanom, nekoliko minuta posle prve grupe. Na žalost, ispostavilo se da je prva grupa bolje prošla, a druga se uglavnom razišla. Nemci su sa svojim superiornim jedrilicama EB-29R polako pobegli ostatku druge grupe, ali ni oni nisu uspeli da stignu prvu grupu i na kraju su završili na 8. i 9. mestu. Zoki je sa brzinom od 117.56 km/h zauzeo 26. mesto.

Brane je imao još više  problema. Blizu prve okretne tačke je imao bliski susret sa još jednom jedrilicom na relativno maloj visini, posle čega je upalio motor i vratio se.

Rezultati 3. takmičarskog dana su ovde:

Darko Gagula, kapetan tima Slovenije i Zoki

Poletanje u plavo 
Ja (Dugi), Zoki i Gagula

Dugi, Brane i Arnold

Zoki, Brane u jedrilici i Arnold

Ja i Arnold pored radio stanice

No comments:

Post a Comment